“Geen tafeltje en stoeltje, ... puur...”


Kennismakingsgesprek


Het kennismakingsgesprek is gratis. Het is belangrijk om te bezien of er een ‘klik’ is. Ook is het mogelijk dat tijdens dit gesprek duidelijk wordt dat een andere vorm van hulpverlening beter zou passen. In dat geval kan Soleil je informatie geven of eventueel verwijzen.

Maak je een nieuwe start met Soleil? Dan ben je zeker van een energieke aanpak van jouw problemen, waar we stap voor stap aan gaan werken.


Psychisch


Soleil luistert, observeert, helpt je de hulpvraag te formuleren en confronteert; jouw hulpvraag zit misschien verborgen. Middels gesprekken krijg jij persoonlijke begeleiding bij het onderzoeken van de aanwezige problemen; Waar ligt je kracht en wat houd je tegen in je kracht te gaan staan?

De gesprekken worden ondersteund door het gebruik van verschillende methodes, zoals onder andere:

- Transactionele Analyse,

- Beeldende therapie,

- Lichaamsgerichte oefeningen zoals ademhalingsoefeningen, stresshantering, etc.

- Cognitieve Gedragstherapie


Praktisch


Het kan voorkomen dat er praktische belemmeringen zijn in jouw persoonlijke situatie die aanwezige problemen vergroten. Denk aan bijvoorbeeld huisvesting, problemen ten aanzien van werk, schulden, problemen op school. Hierbij kan Soleil je ondersteuning bieden in de zin van een en ander overzichtelijk maken, advisering, aanboren van hulpbronnen en de eigen kracht zo efficient mogelijk te leren gebruiken.


Ambulante zorg


De begeleiding is ambulant. Dit houdt in dat de hulpverlening veelal aan huis plaatsvindt. Geen tafeltje en stoeltje in een koele praktijk, maar gewoon bij jou thuis of in een omgeving waar je je veilig voelt. Op deze manier wordt een beter beeld verkregen van wie jij bent en worden mogelijke aanknopingspunten gevonden om te werken aan problemen.


Methodieken


De verschillende interventies (methodes) die we bij de psychosociale hulpverlening gebruiken liggen niet vast; iedere situatie is verschillend. Enkele methodieken waarmee Soleil werkt, staan kort beschreven onder het kopje ‘Interessant’."Wanneer het over leven gaat,

Kijk ik vooruit wat ik wil

Maar ik weet niet wat

En dus.. ik sta stil


Want in mijn hart staan muren

Kriskras door elkaar

Ik kom er niet doorheen

Nog in geen duizend jaar


Wanneer ik dan toch omkijk

Zie ik die grauwe strijd

We lopen er doorheen

Raken de pijn langzaam kwijt


Struikelend en opstaand

Als ik leer te leven

Steeds een kleine stap

Niet over, maar omgeven


Met mijn blik vooruit

En vanuit eigen kracht

Zal ik gaan accepteren

Terwijl mijn wil de zon toelacht"


Gedicht: A. van der Eijk
Contact opnemen?

Stuur een e-mail naar: info@soleilphc.nl

Of bel: 06-45853813