Over Soleil

Praktijk

  Mijn naam is Iris Zwitser-Holdermans, afgestudeerd Social Worker en GGZ-agoog, wat inhoudt dat ik gespecialiseerd ben in het ondersteunen van maatschappelijk herstel van mensen met een psychiatrische aandoening, verslaving of psychosociale problematiek. Naast verwante aanvullende opleidingen ben ik me steeds meer gaan specialiseren in psychosociale integratieve therapie. Uitgangspunt bij behandeling en/of begeleiding vormt altijd de beleving en eigen kracht van de cliënten.     

  "Durf te dromen zoals het kind in jou ooit deed"

   In 2014 startte ik met mijn eigen praktijk Soleil; Soleil is het Franse woord voor zon. De zon is het helderste object aan de hemel. Zon doet ook denken aan warmte en licht. Het gaat er niet om of je van de zon of juist van regen houdt, maar deze aspecten zullen wel een leidraad vormen in de therapie; ik hoop met jou helderheid te creëren over jouw probleem, warmte ofwel veiligheid te vinden tijdens de therapie, maar ook een veilige haven bij jezelf. En vanuit de duisternis je weer te leren wandelen in het licht, of te richten op lichtpuntjes in je leven. Hierbij vind ik het van belang om maatwerk te bieden. We zitten niet vast aan protocollen of stigmatiserende voorwaarden. Ik ben vrij om jou te helpen, jij bent vrij om te zijn of (weer) te worden wie je bent! 

   Een greep uit opleidingen en werkervaring

                                                                                 

    Diploma's:


    *Diploma Bachelor; HBO Maatschappelijk werk en dienstverlening

    * GGZ-agoog

    Gedurende de opleiding MWD, middels de opleidingskwalificaties zoals vastgesteld door het COOAB,

    onder gezag van het CONO het certificaat behaald dat recht geeft op deze titel.


    Werkervaring:


    * Maatschappelijk werk en ambulante hulpverlening;

    In het psychiatrisch ziekenhuis GGZ Meerkanten in Ermelo

    * Maatschappelijk werk;

    Binnen een landelijk re-integratiebureau in Ede

    * Homecoaching en Psychosociale hulpverlening;

    Begeleiden en vormgeven van trajecten, in Ede en Doetinchem

    * Trainer psychische ziektebeelden, geschreven, vormgegeven en gegeven binnen het re-integratiebureau

    * Training Dromen, Durven, Doen en 'Stappen naar Werk' binnen de GGZ                                                                                  

     Bijscholingscursussen:


     * Hechting en Relaties

     * Gedragsverandering 

     * Hoogsensitiviteit bij kinderen

     * Autisme

     * Narcisme

     * Depressie en anti-depressiva

     * Positieve psychologie

     * R.E.T.

     * Psychodiagnostiek

     * Trainer Sociale vaardigheden

     * Verlieskunde

     * Neuro Linguistisch Programmeren (NLP)     Ik neem deel aan intervisie en doe geregeld bijscholing. Dit betekent dat ik ook ondersteund word

     in de professionele ontwikkeling.


     Reviews


                                                                                   

                                                                               

      "Bij mijn psycholoog kwam ik geen stap verder, het bleef wat oppervlakkig. Iris stelde meer vragen en groef door, zodat we bij de kern van het probleem kwamen. Het waren goede gesprekken en de therapie voelde al snel vertrouwd."


      Vrouw, (25) 


      "Iris heeft mij enorm geholpen door inzicht in mijzelf te krijgen via de manier hoe trauma's mij hebben beïnvloed uit te leggen. Zij kan goed aanvoelen wat er gaande is op gevoelsniveau, de kern. 
      Daarin kan zij zeer ondersteunend leiden en mij laten zien en voelen dat het antwoord naar de oplossing in mijzelf te vinden is. Dat geeft vertrouwen en kracht om deze blokkades op te willen lossen. 
      Dank Iris. Lieve groet"


      Vrouw, (42)


      "Mijn ervaring met Iris is heel fijn geweest. Ik heb fibromyalgie en het chronisch vermoeidheidssyndroom, daardoor had ik veel last van slapeloosheid, migraineaanvallen en depressieve somberheid. Vanaf het begin heb ik een goed gevoel bij haar gehad, ze straalde gelijk rust en vertrouwen uit en dit maakte het prettig om een gesprek aan te gaan. Bij ieder gesprek voelde ik haar oprechte betrokkenheid. Ze begreep precies wat ik bedoelde ook als ik even niet op de juiste woorden wist te komen, ik voelde me gehoord. Soms zag ik tegen onze afspraken op, omdat het mij veel energie kostte, maar toch voelde ik mij na onze afspraken altijd fijner. Zij gaf mij het gevoel wat je hebt bij een goede vriendin. Ik heb psychologische ondersteuning van 4 specialisten gehad, dus ik denk dat ik wel mag zeggen dat Iris haar betrokkenheid en begrip zeer bewonderingswaardig is, zij zorgde ervoor dat als ik iets (meerdere malen) vergat of niet had kunnen doen, ik dat gewoon kon vertellen zonder daar smoesjes voor te bedenken. Zij gaf mij de tijd om alles op mijn tijd aan te pakken en dat haalde heel veel druk weg in mijn hoofd. Ik heb mijzelf veel beter leren kennen en begrijp beter waar sommige gedachten/gedragingen vandaan komen. Ik heb geleerd liefdevoller met mijzelf om te gaan, het kostte mij wat tijd, maar ik kan nu zeggen dat de gesprekken met mijn geweten mij beter afgaan. Ik kan mij meer focussen op wat ik echt belangrijk vind en wat nog veel belangrijker is; ik gun mijzelf alle tijd die ik nodig heb en durf meer om hulp te vragen en te leunen op mijn partner. Zonder Iris had ik deze stappen niet zo snel kunnen maken, hier ben ik haar erg dankbaar voor. Ik vond het zelfs een beetje jammer toen wij afscheid moesten nemen, maar we hadden een fijn eindgesprek en ik heb een steuntje in de rug in de vorm van een hele lieve kaart gekregen. Deze kaart hangt nog steeds bij mij op de koelkast als herinnering om niet te vergeten wat ik heb geleerd, wat belangrijk voor mij is en om vertrouwen te hebben in mijzelf en de toekomst. Ik ben nog niet waar ik wil zijn, maar Iris heeft mij goed op weg geholpen en ik heb vertrouwen dat ik het nu alleen aankan. Iris is een prachtvrouw met oprecht hart voor haar beroep en de mensen die ze kan helpen."


      Vrouw, (30) 


      "Toen we begonnen met onze gesprekken was ik heel onzeker en het minste beetje kritiek kon mij al helemaal van mijn stuk brengen. Ook had ik angst voor nieuwe situaties.

      Naarmate we meer gesprekken hadden gehad, kon ik gaan inzien dat ik veel sterker en zelfstandiger ben dan dat ik altijd had gedacht en kon ik begrijpen waar sommige overheersende emoties vandaan kwamen. Ik vond het ook erg prettig dat zij heel goed kon inschatten wanneer ik niet eerlijk was tegen mijzelf. De handvatten die ze mij heeft gegeven helpen mij nog elke dag."


      Vrouw, (32)