Over Soleil

Verzacht psychologische en emotionele blokkades en

voel je vrij!

* Ontdek op welke gebieden er blokkades bestaan waarbij moeite en verdriet steeds terugkomen.


* Krijg inzicht in de stappen die jij kunt zetten om blokkades te doorbreken en hoe je weer vooruit kunt denken.


* Leer welke manieren er zijn om obstakels te overwinnen en weer vrijheid te ervaren op psychosociaal gebied. 

Meld je via het contactformulier aan voor een vrijblijvende 1-op-1 blokkadevrij sessie van 20 minuten!

"Durf te dromen zoals het kind in jou ooit deed"

Over mij

  Mijn naam is Iris, afgestudeerd Social Worker en GGZ-agoog, christelijk integratief therapeut, therapeutisch werker met paarden en paardencoach. Tja wat zegt jou dat nu allemaal? En hier begon het niet direct mee. Feitelijk startte ik met oriëntatie bij een dierenartsenpraktijk. Daarna richtte ik me meer op de psychologie en wilde gelijk de praktische kant ervan kennen waardoor ik met Social Work begon. Ik merkte dat ik erg gericht was op vrijheid en me niet wilde laten binden aan regeltjes uit een boek. Ken je dat, dat je hulp krijgt van iemand die veel weet maar totaal niet aanvoelt van wat er in je omgaat? Gemaakte empathie bestaat en daar was ik heel huiverig voor...

  Ik geloof in God en Jezus en dat Hij de mens uniek geschapen heeft, dat betekent ook dat voor iedereen een unieke wijze van hulpverlening bestaat. 


  Na het behalen van mijn diploma deed ik op verschillende plaatsen ervaring op, volgde bijscholingen puur gericht op mijn interesse en in 2014 startte ik met mijn eigen praktijk Soleil; Soleil is het Franse woord voor zon. De zon is het helderste object aan de hemel. Zon doet ook denken aan warmte en licht. Het gaat er niet om of je van de zon of juist van regen houdt, maar deze aspecten zullen wel een leidraad vormen in de therapie; ik hoop met jou helderheid te creëren over jouw probleem, warmte ofwel veiligheid te vinden tijdens de therapie, maar ook een veilige haven bij jezelf. Hierbij vind ik het van belang om maatwerk te bieden. We zitten niet vast aan protocollen of stigmatiserende voorwaarden. Ik ben vrij om jou te helpen, jij bent vrij om te zijn of (weer) te worden wie je bent!

  Lees artikel: Therapie met paarden 

  Geschreven door: Iris Zwitser

  bron: TCC Therapeut, Coach & Counselor, Editie 5-2023-Jaargang 13

  Een greep uit opleidingen en werkervaring

                                                                                

   Diploma's:


   * Paardencoaching voor kinderen en pubers

   * Therapie met paarden Niveau 2

   * Paardencoachen Open2Contact

   * Bachelor; HBO Maatschappelijk werk en dienstverlening

   * GGZ-agoog

   Gedurende de opleiding MWD, middels de opleidingskwalificaties zoals vastgesteld door het COOAB,

   onder gezag van het CONO het certificaat behaald dat recht geeft op deze titel.


   Werkervaring:


   * Equitherapeut & Paardencoaching 2023-heden

   * Integratief therapeut 2014-heden

   * Maatschappelijk werk en ambulante hulpverlening;

   In het psychiatrisch ziekenhuis GGZ Meerkanten in Ermelo

   * Maatschappelijk werk;

   Binnen een landelijk re-integratiebureau in Ede

   * Homecoaching en Psychosociale hulpverlening;

   Begeleiden en vormgeven van trajecten, in Ede en Doetinchem

   * Trainer psychische ziektebeelden, geschreven, vormgegeven en gegeven binnen het re-integratiebureau

   * Training Dromen, Durven, Doen en 'Stappen naar Werk' binnen de GGZ

                                                                                 

    Bijscholingscursussen:


    * Hechting en Relaties

    * Gedragsverandering 

    * Hoogsensitiviteit bij kinderen

    * Autisme

    * Narcisme

    * Depressie en anti-depressiva

    * Positieve psychologie

    * R.E.T.

    * Psychodiagnostiek

    * Trainer Sociale vaardigheden

    * Verlieskunde

    * Neuro Linguistisch Programmeren (NLP)    Ik neem deel aan intervisie en doe geregeld bijscholing. Dit betekent dat ik ook ondersteund word

    in de professionele ontwikkeling.


    Reviews

                                                                                                                                                    

     "Bij mijn psycholoog kwam ik geen stap verder, het bleef wat oppervlakkig. Iris stelde meer vragen en groef door, zodat we bij de kern van het probleem kwamen. Het waren goede gesprekken en de therapie voelde al snel vertrouwd."

     Vrouw, (25) 


     "Iris heeft mij enorm geholpen door inzicht in mijzelf te krijgen via de manier hoe trauma's mij hebben beïnvloed uit te leggen. Zij kan goed aanvoelen wat er gaande is op gevoelsniveau, de kern. 
     Daarin kan zij zeer ondersteunend leiden en mij laten zien en voelen dat het antwoord naar de oplossing in mijzelf te vinden is. Dat geeft vertrouwen en kracht om deze blokkades op te willen lossen. 
     Dank Iris. Lieve groet"

     Vrouw, (42)


     "Wij zijn erg tevreden over de geboden therapie. Het gaat al veel beter met onze dochter (11 jaar). Het werken met de paarden was een mooi toegevoegde waarde, door dingen echt te ervaren. Als er terugval is trekken we zeker weer aan de bel." 

     Vrouw, moeder van kind (11)


     "Iris doet haar werk zoals nodig is en is erg lief en begripvol. Ze denkt en kijkt goed mee naar jouw hulpvraag. Ik ben erg tevreden over hoe Iris mijn problematiek heeft opgepakt en alle steun gaf die ik op dat moment nodig had. Zelfs als je geen afspraak had met Iris en je had hulp nodig op dat moment, was ze goed te bereiken! Dit vind ik echt een extra pluspunt dat ze dit oppakt met haar clienten. Ze biedt maatwerk." 

     Vrouw, (22)


     "Mijn ervaring met Iris is heel fijn geweest. Ik heb fibromyalgie en het chronisch vermoeidheidssyndroom, daardoor had ik veel last van slapeloosheid, migraineaanvallen en depressieve somberheid. Vanaf het begin heb ik een goed gevoel bij haar gehad, ze straalde gelijk rust en vertrouwen uit en dit maakte het prettig om een gesprek aan te gaan. Bij ieder gesprek voelde ik haar oprechte betrokkenheid. Ze begreep precies wat ik bedoelde ook als ik even niet op de juiste woorden wist te komen, ik voelde me gehoord. Soms zag ik tegen onze afspraken op, omdat het mij veel energie kostte, maar toch voelde ik mij na onze afspraken altijd fijner. Zij gaf mij het gevoel wat je hebt bij een goede vriendin. Ik heb psychologische ondersteuning van 4 specialisten gehad, dus ik denk dat ik wel mag zeggen dat Iris haar betrokkenheid en begrip zeer bewonderingswaardig is, zij zorgde ervoor dat als ik iets (meerdere malen) vergat of niet had kunnen doen, ik dat gewoon kon vertellen zonder daar smoesjes voor te bedenken. Zij gaf mij de tijd om alles op mijn tijd aan te pakken en dat haalde heel veel druk weg in mijn hoofd. Ik heb mijzelf veel beter leren kennen en begrijp beter waar sommige gedachten/gedragingen vandaan komen. Ik heb geleerd liefdevoller met mijzelf om te gaan, het kostte mij wat tijd, maar ik kan nu zeggen dat de gesprekken met mijn geweten mij beter afgaan. Ik kan mij meer focussen op wat ik echt belangrijk vind en wat nog veel belangrijker is; ik gun mijzelf alle tijd die ik nodig heb en durf meer om hulp te vragen en te leunen op mijn partner. Zonder Iris had ik deze stappen niet zo snel kunnen maken, hier ben ik haar erg dankbaar voor. Ik vond het zelfs een beetje jammer toen wij afscheid moesten nemen, maar we hadden een fijn eindgesprek en ik heb een steuntje in de rug in de vorm van een hele lieve kaart gekregen. Deze kaart hangt nog steeds bij mij op de koelkast als herinnering om niet te vergeten wat ik heb geleerd, wat belangrijk voor mij is en om vertrouwen te hebben in mijzelf en de toekomst. Ik ben nog niet waar ik wil zijn, maar Iris heeft mij goed op weg geholpen en ik heb vertrouwen dat ik het nu alleen aankan. Iris is een prachtvrouw met oprecht hart voor haar beroep en de mensen die ze kan helpen."

     Vrouw, (30) 


     "Toen we begonnen met onze gesprekken was ik heel onzeker en het minste beetje kritiek kon mij al helemaal van mijn stuk brengen. Ook had ik angst voor nieuwe situaties.

     Naarmate we meer gesprekken hadden gehad, kon ik gaan inzien dat ik veel sterker en zelfstandiger ben dan dat ik altijd had gedacht en kon ik begrijpen waar sommige overheersende emoties vandaan kwamen. Ik vond het ook erg prettig dat zij heel goed kon inschatten wanneer ik niet eerlijk was tegen mijzelf. De handvatten die ze mij heeft gegeven helpen mij nog elke dag."

     Vrouw, (32)


     "Ik was heel erg blij met het resultaat van wat we hadden behaald. Ik vond het heel fijn om met Iris te praten. Er kwam altijd wel iets uit. Ookal voelde ik me qua gezondheid dan best slecht, er kwam altijd wel een positief lichtpuntje naar voren door haar, met haar en voor mij. Dat bracht me veel moed. We konden soms best diep gaan en ookal had ik door mijn omstandigheden niet altijd de tijd om alles goed te integreren, het was goed om het erover te blijven hebben en ik op mijn eigen tijd dingen een plek mocht geven. Ze had vanaf het begin al gezegd dat ik het niet alleen hoefde te doen, ze nam me bij de hand waar dat kon. En ze is heel integer te werk gegaan daarbij, iets wat me vertrouwen gaf en wat mee hielp in het creëren van een (vertrouwens-)band; bedankt daarvoor! Je liet me niet los toen ik in een rollercoaster van gevoelens en uitingen zat, je bleef mentaal bij me en gaf me de ruimte. Het gebruik van creatieve werkvormen zoals de poppetjes, of het schrijven en tekenen van dingen, bracht mij ook iets extra's.

     Vrouw, (26)